Rekisteröinti

Vastaa Viestiin
Avatar
Oula
100
100
Viestit: 162
Liittynyt: 17.02.2013 21:00

Rekisteröinti

Viesti Kirjoittaja Oula »

Ostan tuontipyörää josta löytyy kaikki maahantuonti-ja tullausdokumentit autoveropäätöksineen sekä kaikki luovarit.
Alkuperäisestä rekisterikirjasta ei ole kuin synkkä kopio. Alkuperäinen kirja on kuulemma vuonna 1999 jäänyt tullille ???????????
Mene ja tiedä .

Trafin sivuilta lainattua tekstiä seuraavassa ::::::::

Ulkomailta käytettynä tuotu ja Suomessa rekisteröimätön ajoneuvo

Rekisteröintikatsastuksessa käytettynä ulkomailta tuodusta ajoneuvosta on esitettävä ulkomainen rekisteröintitodistus tai ulkomaisen rekisteröintiasioita hoitavan viranomaisen antama todistus aikaisemmasta rekisteröinnistä.

Trafi voi edellä mainitusta poiketen erityisestä syystä hyväksyä myös muun luotettavan selvityksen osoituksena oikeudesta rekisteröidä ajoneuvo. Trafi voi antaa maksullisen päätöksen oikeudesta rekisteröidä ajoneuvo Suomen rekisteriin, esimerkiksi ajoneuvolle ennen vuotta 2003 annetun tullauspäätöksen perusteella tai, jos ulkomailta tuotu ajoneuvo on ostettu Suomen valtion järjestämästä huutokaupasta. Voit tällöin lähettää vapaamuotoisen hakemuksen tarvittavine liitteineen (esimerkiksi tullauspäätös tai luovutuskirja huutokaupasta) Trafin liikennekelpoisuusyksikköön (osoite: Liikenteen turvallisuusvirasto, Liikennekelpoisuusyksikkö, PL 320, 00101 HELSINKI tai kirjaamo (at) trafi.fi). Hakemuksessa tulee ilmoittaa myös osoitetiedot sekä muut yhteystiedot kuten puhelinnumero mahdollista yhteydenottoa ja lisäselvityksen pyytämistä varten.

Jos selvityksesi hyväksytään, saat Trafista lausunnon, joka sinun tulee esittää rekisteröintikatsastuksessa selvityslomakkeen liitteenä.



Toinen lainaus :

Autoverollinen ajoneuvo:
Hyväksytyn rekisteröintikatsastuksen jälkeen autoverollinen ajoneuvo on ilmoitettava Tullille verotettavaksi. Samalla sinun tulee esittää Tullille selvitys ajoneuvon omistusoikeudesta. Kun olet maksanut Tullin määräämän autoveron, voit esittää ajoneuvon ensirekisteröitäväksi katsastustoimipaikalla.

Jos autovero on maksettu ajoneuvosta aikaisemmin, on se todistettava ensirekisteröinnin yhteydessä joko autoveropäätöksellä (1995 tai myöhemmin verotetut) tai maksuleimalla varustetulla tullauspäätöksellä (1975—1994 verotetut ajoneuvot). Ajoneuvon rekisteröinnin yhteydessä sinun on esitettävä lisäksi asianmukainen kirjallinen selvitys ajoneuvon omistusoikeudesta.



ELI KYSYMYS KUULUUPI ??????????
Paljonko tuo Trafin armollinen lupa maksaa ??? Oletteko vastaavaa menettelyä käyttäneet ,menestyksekkäästi .
Mitähän mahtaa tarkoittaa lause :Trafi voi ERITYISISTÄ SYISTÄ myöntää luvan rekisteröidä esim TULLAUSLUPAAN NOJATEN ?
Trafin palvelunumerossakaan isäntä ei tiennyt luvan hintaa .

Tässä tapauksessa kaikki muut on jo tehty ,autoverokin maksettu vuonna -99
Avatar
cedricfan
3000
3000
Viestit: 3077
Liittynyt: 16.05.2006 14:01
Paikkakunta: Turun seutu
Viesti:

Re: Rekisteröinti

Viesti Kirjoittaja cedricfan »

http://www.vmpk.fi/forum/index.php?topic=93610.30
http://www.trafi.fi/filebank/a/14428131 ... rointi.pdf

"Rekisteröintikatsastuksessa käytettynä ulkomailta tuodusta ajoneuvosta on esitettävä ul-komainen rekisteröintitodistus tai ulkomaisen rekisteröintiasioita hoitavan viranomaisen antama todistus aikaisemmasta rekisteröinnistä.
...
Trafi voi edellä mainitusta todistuksen esittämisvelvollisuudesta poiketen erityisestä syystä hyväksyä myös muun luotettavan selvityksen osoituksena oikeudesta rekisteröidä ajoneuvo (hyväksyntäasetus 20 §). Esimerkiksi, ajoneuvolle ennen vuotta 2003 annetun tullauspäätöksen perusteella Trafi voi antaa myönteisen päätöksen oikeudesta rekisteröi-dä ajoneuvo Suomen rekisteriin.
...
Mikäli tullauspäätös on annettu ennen 1.1.1995 tai autoveropäätös on annettu ennen 1.4.2009, riittäväksi omistusoikeusselvitykseksi hyväksytyn rekisteröintikatsastuksen jälkeen katsotaan omistajan täyttämä ja allekirjoittama liitelomake sekä rekisteröintikat-sastustodistus. Mahdolliset omistusoikeusselvitykseen liittyvät asiakirjat, kuten luovutus-kirjat, otetaan rekisteröintikatsastustodistuksen liitteeksi."
Suzukit GR650 ICeen vaunulla & VX800 EMLn vaunulla
http://sivut.ws/cedricfan/website/
Moderaattori, ei hallituksen jäsen
Avatar
Oula
100
100
Viestit: 162
Liittynyt: 17.02.2013 21:00

Re: Rekisteröinti

Viesti Kirjoittaja Oula »

No kun tuo todistus edellisestä rekisteröinnistä juurikin on kyseenalainen ?????????????????????????????????????????

Niinkuin tuolla vempan puolellakin on todettu että jollain lailla pitäisi alkuperäisesti todentaa se rekisteröinti ja ensirekisteröintivuosi alkuperäismaassa

Näin VMPK:kin puolella
Sain juuri vastauksen kolme viikkoa sitten Liikennekelpoisuusyksikköön lähettämääni sähköpostiin. :(
"Hyväksyntäasetuksen 20 mukaisesti käytettynä ulkomailta tuodusta ajoneuvosta on esitettävä selvitys aikaisemmasta rekisteröinnistä. Tämä vaatimus koskee kaikkia lähtömaassa rekisteröintivelvollisuuden piiriin kuuluvia Suomeen käytettynä tuotavia ja tänne rekisteröitäviä ajoneuvoja. -- Myönteistä lausuntoa ei voida antaa automaattisesti kaikista ajoneuvoista, joista ei löydy papereita."

Tuo liittämäsi liitehhän koskee omistusoikeuden toteamistaaaaaaa ,eikö niin.
Ja se on tässä tapauksessa kyllä selväääääääääääää.
Avatar
cedricfan
3000
3000
Viestit: 3077
Liittynyt: 16.05.2006 14:01
Paikkakunta: Turun seutu
Viesti:

Re: Rekisteröinti

Viesti Kirjoittaja cedricfan »

"Trafi voi edellä mainitusta todistuksen esittämisvelvollisuudesta poiketen erityisestä syystä hyväksyä myös muun luotettavan selvityksen osoituksena oikeudesta rekisteröidä ajoneuvo (hyväksyntäasetus 20 §). Esimerkiksi, ajoneuvolle ennen vuotta 2003 annetun tullauspäätöksen perusteella Trafi voi antaa myönteisen päätöksen oikeudesta rekisteröi-dä ajoneuvo Suomen rekisteriin"

Minä luen tuon niin, että tuossa annetaan ennen 2003 tullatuille reksiteröintioikeus ilman alkuperäistä otetta (koska se on jäänyt Tullille). Muu luotettava selvitys pitäisi olla tullauspaperit ja otteen kopio.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jos luet ensimmäisen quoteni, niin kyse on kyllä käytettynä ulkomailta tuodun ajoneuvon rekisteröintikatsastuksesta.

Tuooooooooooooooooooooooooooooooo VMPK'n sivuilta lainaamasi kohta koskee pyörää, jota ei ole koskaa tullattu eikä verotettu Suomeen, siitä ei siis ole jälkeäkään täällä.
Suzukit GR650 ICeen vaunulla & VX800 EMLn vaunulla
http://sivut.ws/cedricfan/website/
Moderaattori, ei hallituksen jäsen
Avatar
lehtoa
300
300
Viestit: 372
Liittynyt: 12.09.2013 08:36
Paikkakunta: Suur-Hollola

Re: Rekisteröinti

Viesti Kirjoittaja lehtoa »

Tässä juuri kesän korvalla sai yksi kaveri paperittoman Uralin vm. 1993 kilpiin. Lienee yhdistyksen jäsenkin vielä, hän voisi avautua kokemuksestaan. Osti nimittäin muistaakseni Lohjan rompetorilta Urvelon joka oli tuotu tavarana joskus suomeen ja käytetty somisteena jossain liikkeessä. Nyt kuukausi pari sitten sai liikenteeseen ja ajelee jossain tyytyväisenä ympyrää :clap:
Урал - Maailma tarvitsee esikuvia...
Brittiauto tuo lännen vastine Ladalle...
Avatar
Oula
100
100
Viestit: 162
Liittynyt: 17.02.2013 21:00

Re: Rekisteröinti

Viesti Kirjoittaja Oula »

Samoin minäkin asian ymmärsin mutta kun se ei äskön Trafin toimipisteellä kelvannut vaikka katsuri soitti Trafille ja kuvasi tapaukseni.
Olen nyt kääntänyt aivoni Trafi asentoon jossa ajatellaan niinpäin että jos vain on olemassa pieninkään mahdollisuus olla rekisteröimättä niin sitten se on sitten niin päin .
Miksei asiaa voi ajatella asiakaslähtöisesti Trafissa . Muutenhan tuonti tullauksineen ja veronmaksuineen on mennyt hukkaan .
Eihän tässä nyt ole isoista rahoista tai jostain rikoksesta tai petoksesta kyse vaan harrastamisesta .
Kysyin moneen kertaan että kun kone on todennettu tullissa ja heidän papereissaan lukee jotta runkonumero tarkastettu ja autoveropäätökset on tehty ja verotkin maksettu ja vielä on katkeamaton ketju luovareita Virosta asti niin mikä tämän rekisterikirjan poisottamisen ja siitä huonon kopion tarkoitus on ollut . Ja se käyttöönottovuosikin on tullin papereissa moneen kertaan ja Viron luovarissa niin miksei ne yhteensä kelpaa vuosimalliksi .
Voi pyhä yksinkertaisuus.
Eikö ne ole tullivirkailijan sinne jostain kirjoittamat luvut.
Miten se olisi saatu rekisteriin silloin 1999 vuonna niin katsastaja muisti itsekkin kun niin on aikoinaan tulli tehnyt mutta ei siitä eteenpäin.
No toivottavasti tämä jotenkin selviää verta luovuttamatta .
Pyörää en osta ennenkuin rekisteröintimahdollisuus on varma.

Toisaalta tuleeko kukaan koskaan tiepäällä tarkastamaan mun runkonumeroita jos mulla on Dneprejä rivissä tallissa ja rekkarissa siipiruuvit niinkuin naapurilla oli aikoinaan Fordson Majoreissaan kun toisella kynnettiin ja toisella tehtiin lumityöt .
Tuo viimeinen juttu on näkymättömällä musteella kirjoitettu :shhh: :shhh: :shifty: :angelic-grayflying:
Avatar
cedricfan
3000
3000
Viestit: 3077
Liittynyt: 16.05.2006 14:01
Paikkakunta: Turun seutu
Viesti:

Re: Rekisteröinti

Viesti Kirjoittaja cedricfan »

Jätä ensinnäkin se katsuri pois välistä, ja kaiva itse Trafista joku muu langan päähän kuin se keskusneiti tai sihteerikkö. Ja varaudu siihen, että vastaus ei tule heti, jos asioit maililla.
Perusongelmahan tässä on se, että Tulli on aikoinaan tehnyt asiat noin, ja nyt niin ei enää tehdä. Eikä Trafi tietystikään voi suoraan sanoa, että Tulli on tehnyt tässä kohtaa muinion huonoa työtä, kun joku viskaali oli näin päättänyt...
Suzukit GR650 ICeen vaunulla & VX800 EMLn vaunulla
http://sivut.ws/cedricfan/website/
Moderaattori, ei hallituksen jäsen
Avatar
Oula
100
100
Viestit: 162
Liittynyt: 17.02.2013 21:00

Re: Rekisteröinti

Viesti Kirjoittaja Oula »

Laitoin kysymyksen Trafiin heidän ohjeiden mukaisesti .
Avatar
Oula
100
100
Viestit: 162
Liittynyt: 17.02.2013 21:00

Re: Rekisteröinti

Viesti Kirjoittaja Oula »

Laitoin eilen kysymystä pyörän papereista LPR tullin kirjaamoon !
Juuri äsken virkailija soitti autoveropäätöksen numeroa ja ennusti että sillä he saattavat löytää asian esille .
Katsotaan mitä heiltä saa ,toivottavasti ainakin luettavissa olevan kopion rekisterikirjasta :dance:
Avatar
Oula
100
100
Viestit: 162
Liittynyt: 17.02.2013 21:00

Re: Rekisteröinti

Viesti Kirjoittaja Oula »

Kolmea raatoa katsoneena sain nyt lääkkeillä rakenteluintoa vähän laskemaan . :snooty:
Yksi kivissä ,yksi jopa rekisteröitävissä ja yhdestä tuskin saa rekisteröitävää.
Avatar
temppu
100
100
Viestit: 136
Liittynyt: 31.03.2014 10:27
Viesti:

Re: Rekisteröinti

Viesti Kirjoittaja temppu »

Vaihda lääkitys :lol:
Avatar
hyvonenh
1250
1250
Viestit: 1268
Liittynyt: 20.02.2007 18:39
Paikkakunta: Joutseno

Re: Rekisteröinti

Viesti Kirjoittaja hyvonenh »

Tohtorin antama resepti: "ota pohjalle tuota kilvissä olevaa ja sitten siihen päälle vähän kilvetöntä niin kuin lisukkeeksi tuntemusten mukaan"
T.nimim,"Yksi on liian vähän"
Automaattimies
50
50
Viestit: 54
Liittynyt: 29.11.2015 19:06

Re: Rekisteröinti

Viesti Kirjoittaja Automaattimies »

Oula kirjoitti: 17.06.2016 15:43 Laitoin eilen kysymystä pyörän papereista LPR tullin kirjaamoon !
Juuri äsken virkailija soitti autoveropäätöksen numeroa ja ennusti että sillä he saattavat löytää asian esille .
Katsotaan mitä heiltä saa ,toivottavasti ainakin luettavissa olevan kopion rekisterikirjasta :dance:
Miten lopulta kävi? Olis itelläkin sama jumppa edessä
Avatar
Säätäjä
300
300
Viestit: 393
Liittynyt: 20.09.2007 17:52
Paikkakunta: Pukkila

Re: Rekisteröinti

Viesti Kirjoittaja Säätäjä »

Onkohan tässä asiassa tultu maaliin? Tänään yritettiin rekisteröidä vuonna 2005 tullattu ja suomeen tuotu Ural, ei edennyt😈. Runkonumeroa ei löydy dokumenteista eikä rungosta ja siitä on tullin maininta. Miten edetään?
Nimim. Epätietoinen etelästä😂
Ps. Vaikuttaa konttorin valintaan ensi kerralla?
metsuri Torkkelista
700
700
Viestit: 736
Liittynyt: 23.01.2013 23:34

Re: Rekisteröinti

Viesti Kirjoittaja metsuri Torkkelista »

Voihan ***. Kaikkea pätevää sössötystä oon lukene täältä foorumilta vuosien saatossa, jutuista jääny vaan luu käteen, ei oo menty asian ytimeen. Paperittoman rekisteröintihän on jo ihan ufo-juttuja.

Miten Trafilta löytyy valmis kaavake paperittoman vehkeen rekisterröintiin. Pikkuse selitystä ja pari todistajaa ja myötämielinen katsuri niin homma ok.

Asiallahan ei nykypäivänä oo ***kaan merkitystä kun toimivan paperillisen itä-mopon voi ostaa jo pankkikortin pikamaksulla. Rekisteröintikatsastus maksaa kuitenkin paikasta riippuen 100-200e.

Jatkakaa sössötystä....

Mode edit: Poistettu runsaat kiroilut
Liitteet
WP_20190812_18_26_15_Pro.jpg
WP_20190812_18_26_15_Pro.jpg (493.78 KiB) Katsottu 3214 kertaa
Vastaa Viestiin