Ilmanpuhdistin/ahdistin..

Kaikki moottoriin ja moottorinapulaitteisiin liittyvä keskustelu.
Avatar
MATTI
Pulitzer-palkittu
Pulitzer-palkittu
Viestit: 6660
Liittynyt: 30.08.2004 14:20
Paikkakunta: Janakkala
Viesti:

Re: Ilmanpuhdistin/ahdistin..

Viesti Kirjoittaja MATTI »

OskariR kirjoitti: 10.08.2020 11:14 Vähän taas tästä aiheesta. Olen tätä pohdiskellut tuolla omassakin viestiketjussani, mutta tästä näytti olevan ketjunsa, löytyy joskus tulevaisuudessa täältä helpommin, kuin minun sekalaisten ja sekavien jaaritteluiden seasta. :lol:

Onko muilla ollut ongelmia tämän kanssa:
http://www.oldtimergarage.eu/catalog/pr ... ts_id=1119


Mulla Koon kulku parani oleellisesti, kun kokeilin ilman tuota filsua. Vaikutti ahistavan, vaikka kilsoja ei tuolla ole ajettu kuin ehkä jokunen sata. Onkohan ongelma kuitenkin itseaiheutettu, koska olen käyttänyt jotain Motonetin ilmansuodatin -sprayöljyä siinä, joka vaikutti melko tönköltä ja tahmealta. Kokeilisko vaikka brakecleanilla liottaa nuo öljyt pois ja jotain notkeampaa tilalle? Vai liekö parempi luovuttaa tuon suhteen ja tehdä uusi viritys, tai laittaa vanha siimaperuukki kattilaan... :think:
Ilmanpuhdistin öljyt on mun käsitykseni mukaan tarkoitettu alkujaan Crossi mallisten vaahtomuovi suodattimien öljyämiseen(joihin on sitten omat pesuaineetkin). Keinokuitu patruunoihin olen suihkutellut ihan vaan WD 40 vahvuista öljyä estämään ihan pienijakoisen pölyn läpikulkua , muuthan se suodattaa jo ihan luonnostaankin. Paperisuodatinta ei sitten öljytä millään tai se ei hengitä enää juurikaan. Eikös siinä siimahässäkkä putsarissa ollut myös pohjalla se sitkostettu öljy, johon raskaammat partikkelit juuttu ja sitten kierto siimahässäkän kautta. Siimahässäkkään myös kevyt voitelu ohuella öljyllä (wd luokkaa) riittää ihan hyvin. sen siimahässäkän ei tarvi olla mikään tiukka paketti vaan se että siinä on vaan tarpeeksi sitä voideltuu solukkoo saa aikaan sen että kevyt pöly tarttuu pintoihin.
Avatar
Uskila
4000
4000
Viestit: 7582
Liittynyt: 25.04.2005 22:04
Paikkakunta: Päijät-Häme oblast
Viesti:

Re: Ilmanpuhdistin/ahdistin..

Viesti Kirjoittaja Uskila »

:mrgreen: Terve

Niin ja K&N ilmansuodattimet kannattaa käsitellä miillä omilla aineilla... >>>>> KN-ilmansuodattimen-huoltopakkaus:

;-)
IMZ M-72 -54 & Урал - ИМЗ.8.1037 Спортсмен 2WD -06
Video
Avatar
karppi
1750
1750
Viestit: 1767
Liittynyt: 11.10.2007 16:56

Re: Ilmanpuhdistin/ahdistin..

Viesti Kirjoittaja karppi »

Oli Lahen Ural-päivässä uuden uralistin kanssa puhetta ilmansuodatuksesta/ahdistuksesta..
Niin UPpaan tän..
Avatar
OskariR
100
100
Viestit: 154
Liittynyt: 07.06.2020 20:46
Paikkakunta: Kerava

Re: Ilmanpuhdistin/ahdistin..

Viesti Kirjoittaja OskariR »

Peruukkikattilan ja kannen väli näyttää aika kapoiselta Koossa. Mulla ne kannen nystyrät on ehkä vähän kulahtaneetkin ja kansi uppoaa syvemmälle. Vaikea arvioida silmämääräisesti raon pinta-alaa, josta ilma pääsee sisään. Voihan se olla ihan riittäväkin, mutta ajattelin varmuuden välttämiseksi seuraavan puuhastelukerran yhteydessä jyrsiä/hioa jonkun millin pois kattilan yläpinnasta niistä kohdista, joissa kannessa olevat kohoumat eivät sijaitse. Lähinnä siksi, ettei se ole seuraava paikka missä ahistaa liikaa, kun pyttyjen kanavia on siistitty ja kaasaritkin on suhteellisen isot Pekar K68:t.
Vastaa Viestiin